Најновије вести

Боља веза са градом и помоћ сточарима

Председник Привременог органа Косовска Митровица Александар Спирић уручио донацију мештанима у Сувом долу

 

Mештане Сувог Дола, српске енклаве која географски припада северном делу Косовске Миитровице, данас је обишао председник привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић и том приликом уручио три грла крупне стоке за исто толико породица. Поред Спирића, у Сувом Долу са мештанима разговарали су и представници Српске листе, потпредсеник Игор Симић, Верица Ћеранић, Јасмина Дедић, Миљана Николић и Зоран Мојсиловић.
– У оквиру свеобухватног пакета помоћи српском народу на простору Косова и Метохије, а на иницијативу председника Александра Вучића настављамо да континуирано помажемо сваком домаћинству на територији целог Косова и Метохије. Када је наш град у питању, у јединој српској енклави Суви До у северном делу, желимо да јачајући пољопривредни и сточарски сектор, да кроз њихов рад, додатно мотивишемо одлучност ових људи да остану на својим вековним огњиштима. Улажемо напоре да се поред основних услова за живот створе услови да пласирају своје производе на тржиште у Косовској Митровици, где већ имају потенцијалне купце. Захваљујући средствима Канцеларије за Косово и Метохију обезбеђене су музне краве, а решили смо и превоз ученика, као и хуманитарни превоз за повезивање мештана Сувог Дола са Косовском Митровицом, а све у циљу бољег живота и стварања позитивних прилика за живот – казао је Спрић након разговора са мештанима.
Цвејо Мирковић, један од мештана који је добио донацију захвалио се председнику Општине Косовска Митровица, Канцеларији за Косово и Метохију и Републици Србији која је како је рекао „уз нас и ми смо уз њу“.
– Помоћ значи много. Тешки су услови, не може човек да гарантује од данас до сутра ништа, мучимо се, боримо се, радимо колико можемо – каже Мирковић.  С.К.

Подели на: