Најновије вести

Бољи услови за рад и учење

Срђан Поповић положио камен темељац за нову зграду школе у Сувом Долу

 

Председник општине Грачанца Срђан Поповић положио је камен темељац за изградњу нове Основне школе у Сувом Долу. Реч је о савременом објекту који ће бити у служби бољег образовања не само за децу Сувог Дола, већ и околних села.
Поповић је том приликом изјавио да деца не смеју да оскудевају ни у чему, и да ће се наставити у смеру стварања бољих услова за образовање и васпитање.
– Почетак изградње основне школе у Сувом Долу наставак је улагања у бољи васпитно образовни систем. Ми на овоме нећемо стати и надам се да ће се након завршетка пандемије и деца у Сувом Долу наћи у новим учионицама са бољим условима за рад. Школство и здравство су субови нашег опстанка и наставићемо да улажемо и стварамо услове за наш опстанак и останак овде, истакао је Поповић и додао да је пандемија коронавируса мало успорила радове у свему, па и када су инфраструктурни пројекти у питању, јер је очување здравља људи тренутно на листи приоритета.
Директорица ОШ”Браћа Аксић”у Липљану Богданка Мирић, чије је истурено одељење у Сувом Долу, захвалила је општини Грачаница на ангажовању, раду и труду и до сада, а посебно за изградњу нове школе.
-Верујем да ћемо уколико буде све како треба за 75 радних дана ући у нове школске просторије. Желим пуно успеха и среће нашој деци, а свима у остатку Србије поручујем дођите, вратитете се да нас буде што више, радићемо у бољим условима и бићемо срећни заједно са вама, поручила је директорка Мирић
Директорица општинског одељења образовања Бранкица Нићић казала је да је реч о савременом објекту који ће се налазити уз салу која је изграђена пре неколико година.
– Планирали смо да реконструишемо постојећу зграду школе, али је на основу процене архитеката донет закључак да је боље изградити нову зграду јер је постојећу готово немогуће реконстуисати. Верујем да ће се све завршити у предвиђеном року и да ће деца са новом школском годином имати боље услове образовања, рекла је Нићић.
Нова зграда основне школе имаће 370 квадрата а вредност пројекта је 109 хиљада евра. Тренутно основну школу у Сувом Долу похађа 40 ученика од првог до осмог разреда.

М.Ч.

Подели на: