Најновије вести

Болтон: Могла би размена територија Београда и Приштине, али да то не утиче на БиХ

Бивши саветник за националну безбедност америчког председника Џон Болтон изјавио је да су Београд и Приштина можда далеко од решења међусобног спора.

 

У екслузивном интервју за Н1 Сарајево објављеном данас, Болтон је рекао да евентуални договор Београда и Приштине о размени територија не би требало да има утицај на ситуацију у БиХ.

Он је рекао и да би САД вероватно подржале договор о размени територије уколико би се Србија и Приштинадоговориле и тиме решиле нерешења питања али да се мора јасно рећи да њихов билатерални договор нема утицаја на земље региона.

“Што се тиче Србије и Косова, ако би се они договорили о замени територије, у делу преговора којим се решавају сва нерешена питања и што би довело до економских, дипломатских и сличних односа, мислим да ћемо ми са стране вероватно то подржати. Али, друге земље региона, нарочито Босна, мислим да морамо јасно рећи да билатерална решења између Србије и Косова немају никаквог утицаја на Босну, Албанију, Румунију, Бугарску или неког трећег”, казао је Болтон.

Болтон је у интервјуу за Н1 рекао да је забринут због мањка америчког ангажмана у региону Балкана.

Подели на: