Најновије вести

Братимљење ОШ “Вук Караџић” из Звечана са истоименом школом из Вишеграда

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов и директорица ОШ “Вук Караџић” из Звечана Слађана Фићовић дговорили су, данас у Звечану, братимљење ОШ “Вук Караџић” из Звечана са истоименом школом из Вишеграда.

 

Братимљење је заказано у Звечану за 7.новембар 2019.године на велики и значајан датум обележавање 70 година постојања школе и рођендан Вука С. Караџића.

Након прошлогодишњег братимљења општина Вишеград и Звечан посредством Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике ову иницијативу о братимљењу покренуо је Одбор а настао је из пројекта “Спојмо децу Косова и Метохије и Републике Српске”.

“Општина Звечан се до сада, нашим посредством, братимила са четири општине: Билећа, Гацко, Челинац и Вишеград, а 21.новембра планирано је братимљење са општином Језеро из Републике Српске. Ово ће још више повезати децу и исти српски барод са Косова и Метохије и Републике Српске што је и мотив нашег Одбора да смо увек са Србима на Косову и Метохији”,рекао је председник Одбора Милорад Арлов.

Основна школа из Звечана једна је од ретких школа на Косову и Метохији која на молбу овог Одбора својом хуманишћу и донацијом свих запослених више од годину дана констатно сваки месец помаже 140 деце и младих са потешкоћама у развоју из Удружења родитеље”Подржи не” из Кисовске Митровице, наводи се у саопштењу председника Одбора Милорада Арлова.

Подели на: