Најновије вести

Братислав Николић: Напад на наше мештане напад на опстанак

Градоначелник Општине Штрпце Братислав Николић најоштрије осуђује прекомерну употрбу силе од стране припадника специјалне Косовске полиције и напад на становнике општине Штрпце који су покушали да зауставе багер за изградњу мини-хидроелектране и самим тим заштите своја права и оцењује да је то “напад на све становнике Штпрца”.

Целокупно општинско руководство и ја лично смо одувек били уз свој народ и тако ће бити и надаље. Оно што се јутрос десило, када је услед прекомерне употребе силе повређено двадесет мештана наше општине је нешто што је недопустиво и нешто што више никад не сме да се понови. Става смо да се сви проблеми морају решавати једино на миран начин”, истакао је Николић.

Општина Штрпце је донела одлуку о обустави радова на изградњи мини-хидроелектране због замућења воде за пиће у резервоару а самим тим и због угрожавања водоснабдевања и та одлука је и даље на снази.

Из Општине Штрпце истичу да ће о свему што се данас десило разговарати са надлежнима и тражити објашњење за овакав вид примене силе над недужним становницима Штрпца.

“Наша порука је да ће општинско руководсто остати на страни свог народа и бранити права сваког грађанина ове општине. Ово је начин којим се покушава да се сав наш рад и труд да сакоме ко у Штрпцу живи пружимо максимално добре услове за нормалан живот минимизира, али ми то ни по коју цену нећемо дозволити”, наводи се у саопштењу.

Подели на: