Најновије вести

Брига, пажња и одговорност за породице

Положен камен темељац за кућу Стевићима у Новом Бадовцу

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић положио је камен темељац за изградњу куће породици Немање Стевића из Сушице који погинуо пре неколико месеци у саобраћајној несрећи. Ово је камен темељац за пету од укупно шест кућа колико ће општина Грачаница изградити до краја године.
Камен темељац за изградњу породичне куће самохраној мајци Катарини која ће у њој одгајати троје мале деце, осим председника Поповића положили су и заменик директора Канцеларија за Косово и Метохију Дамјан Јовић, председник привременог органа СГ Приштине Љубинко Караџић и Бранимир Стојановић државни секретар у Министарству привреде Владе Србије.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је након полагања камена темељца да један од водећих приоритета у раду ове локалне самоуправе остаје стамбено збрињавање њених грађана.
-Један од приоритета јесте утемељење наших породица на овом простору и нећемо стати док кров над главом не добије свака породица којој је то потребно. Недавно смо поставили камен темељац за изградњу 36 станова, до сада смо поделили око 52 стана и сарадили више од 30 кућа, рекао је Поповић.
Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић захвалио се општини Грачаница што показује бригу, пажњу и одговорност за породице.
-Ово је само једна у низу кућа која ће и општина и Република Србија, и ми сви заједно градити. Са нама су данас овде и колеге из најсевернијег српског града, Суботице, што само сведочи о ономе што нам је некада највише недостајало а чега данас све више имамо, а то су слога и јединство. Срећом имамо и све више могућности да помажемо и породице и школе и обданишта, и све оно што је неопходно да би наш народ овде сваким даном све боље живео, рекао је Јовић.
Према ранијем конкурсу општинска комисија је одлучила да општина изгради шест нових стамбених јединица за породице из социјалне категорије, за младе брачне парове и расељена лица. Одабрано је шест породица које ће до краја године добити свој кров над главом.

М.Ч.

Подели на: