Најновије вести

Брнабић: Инвестиција Мериота оживљава југ централне Србије

Инвестиција “Мериота” и “Миленијум ризорта” у изградњу хотелског комплекса у Врањској Бањи за југ централне Србије значиће потпуно ново оживљавање, али и долазак нових инвеститора, посао з грађане, боље плате и бољи животни стандард, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.

 

 

Брнабић је нагласила да је реч о највећем пројекту компаније “Мериот” на Балкану, као и највећа инвестиција у српски туризам у овом тренутку.

“Оваква инвестиција значи много Србији, и то што је управо у Врањској бањи. Значи за читав југ централне Србије, који смо се трудили да покренемо, ојачамо и оживимо у последњих неколико година”, рекла је Брнабић на свечаности потписивања уговора тих компанија.

Брнабић је навела да је изузетно тешко довести пројекте у неке делове Србије, који су мало удаљени од Београда, и где нема много инвеститора, који та места не виде на мапи инвестиционих дестинација, иако то јесу.

“Али, када доведете једну, долази друга, креће трећа инвестиција и тај крај почиње сам да се разивја. То је одрживи развој”, рекла је Брнабић.

Брнабић је истакла да је ово највећа инвестиција у домаћи туризам у овом тренутку који није нимало лак, јер се сви и даље боре са последицама епидемије корона вируса.

“Неке од највећих последица трпе управо приватне компаније, и зато захваљујем ”Миленијум тиму” што и поред свега, нису одустали од пројекта, нити га одложили, већ су наставили, како би Врањска Бања имала овакав бисер што пре”, рекла је Брнабић.

Пројекат у Врањској Бањи важан и за Србију и за САД

Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри рекао је данас да је пројекат изградње хотелког комплекса у Врањкој Бањи у сарадњи компанија “Милленниум Ресортс” и америчке хотелске компаније “Марриотт Интернатионал” важан и за Србију и за САД не само у економском, него и у културном смислу.

Он је на потписивању уговора између две компаније рекао да је ово прва свечаност поводом пословног подухвата којем присуствује од почетка пандмије корона вируса.

Навео је да ће у Врањској Бањи бити саграђен један од најлепших хотелских комплекса у овом делу Европе.

Амбасадор је рекао да је више пута посетио Врање и околину и да је то један од најлепших делова Србије са богатом традицијом и великим потенцијалом, те да је краљ Петар Први био редовни гост Вранске бање која је значајан део српске културе и природних лепота.

“Надам се да је ово партнерство прво од оних који долазе и да ће ризорти привлачити посетиоце не само из Србије и региона него и из читавог света. Промоција развоја сектора угоститељства је јасан сигнал да се постпандемијска привреда опоравља и да су времена боља”, каже Годфри.

 

Подели на: