уторак, 17. маја 2022. | 16:52
Најновије вести

Брнабић: Надам се да ће састанка у Паризу бити, таксе штетне

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да се нада да ће састанка у Паризу бити и нагласила да таксе које је Приштина увела на српску робу штете свима, јер нестабилност у региону значи и нестабилност у Европи.

 

“Надам се да ће састанка бити, Београд је спреман за дијалог, спреман за компромис, Београд у то улази искрених намера”, рекла је она српским новинарима у Женеви.

Како је додала, нада се да ће и Приштина шватити да таксе нису нешто што припада 21. веку, да то што спречавају слободан проток роба, слободно кретање људи – да нас све то води све даље не само од дијалога, већ и од стандарда који данас морају бити неупитни.

“Позвам их још једном да размисле, да ово никоме не иде у прилог, да штети свима- Београду, Приштини, региону и Европи. Јер, нестабилност у нашем региону значи нестабилност у Европи”, рекла је премијерка.

Поводом изјаве косовског премијера Рамуша Харадинаја да ако не буде састанка за то неће бити крива Приштина, већ Београд, она каже:

“То је за мене индикативно, јер ако осећате потребу да говорите да нисте криви, онда вероватно осећате притисак свих да сте управо ви криви за то што можда неће бити одржан тај састанак.”

Како је додала, и даље се нада да ће састанак бити одржан, иако признаје да није превише оптимистична.

Каже и да јој је драго што и Харадинај швата да сви међународни чиниоци препознају да је Приштина та која апсолутним одбијањем да укине таске у ствари чини даље дијалог немогућим.

Подели на: