Најновије вести

Брнабић: Нисмо ни милиметар ближе компромису, Приштина је заробљена у прошлости

Све док Приштина буде заробљена у прошлости и одбија да прихвати реалност такву каква је, нећемо моћи да искорачимо и урадимо нешто добро за будућност, сматра премијерка Србије Ана Брнабић и додаје да је Београд стабилан и предвидив партнер, али то није само по себи довољно да би се решење пронашло.

Брнабић је, одговарајући на питање Блица када можемо да очекујемо решење косовског проблема, подсетила на то да је до сада било много рокова, лицитација с датумима и запитала “и, где смо данас?”.

“Сви ти датуми и рокови су прошли, а ми нисмо ни милиметар ближе компромису, него што смо били пре неколико година”, рекла је Брнабић.

На питање шта очекује од нове владе у Приштини, премијерка је рекла да нема очекивања генерално од тамошњих политичара и да би их имала онда када би они имплементирали и поштовали раније преузете обавезе.

“У Приштини годинама слушамо сличну реторику, исте методе, само различита имена која спроводе исту политику”, рекла је Брнабић у интервјуу за данашње издање листа Блиц и истакла да мисли да морамо да наставимо дијалог и наставимо да трагамо за компромисом, без обзира на све то.

“То је важно за све људе који живе, или ће тек живети, на овим просторима. То је важно за нашу будућност”, закључила је Брнабић и додала да је захвална свим међународним актерима на напорима које улажу у ресавању овог питања, али, како каже, верује да проблем у односима Срба и Албанаца могу да реше само Срби и Албанци.

Подели на: