Најновије вести

Брнабић обишла комплекс Рајска Бања

Премијерка Србије Ана Брнабић борави у једнодневној посети северу Косова и Метохије. Након Косовске Митровице, премијерка је обишла манастир Бањска, као и комплекс Рајска бања у Бањској.

 

 

Брнабић је обишла Рајску бању заједно са директором Канцеларије за КиМ Петром Петковићем, представницима Српске листе и председником Привременог органа општине Звечан Иваном Тодосијевићем који је указао да овај комплекс, отворен пре три године, има велики значај за становништво овог дела Косова и Метохије.

Поред развоја туризма и промоције саме општине, комплекс Рајска бања пружа овдашњем становништву економску сигурност и подстрек да млади и људи са породицом остану на својим огњиштима.

Комплекс, поред хотела, садржи просторије у којима се пружа јумедицинске услуге, отворене и затворене базене за купање са термалном водом која и зими и лети има око 36 степени, спа и визиторски центар.

Бања у Бањској некада је била познато лечилиште због добре термалне воде, која помаже при лечењу реуматских и кожних болести и стерилитета код жена.

Подели на: