Најновије вести

Брнабић: Повлачење мера, поштовање споразума, па дијалог

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је Телевизији Мост да очекује од Приштине да повуче одлуку о забрани увоза робе из централне Србије.

 

Потом треба да се вратимо за преговарачки сто”, рекла је она на представљању пројекта дигитализације телефонских говорница у Научно-технолошком парку у Београду и додала да се нада да ће Косово одустати од забране увоза српске робе јер то утиче и на живот Албанаца на Косову.

“Све те одлуке штете њима, малопродајне цене су скочиле, квалитет живота је погоршан”, рекла је премијерка Србије.

Она је навела да од нове владе у Приштини очекује све оно што је је очекивала претходних година, посебно откако су уведене таксе на робу из централне Србије.

“То је повлачење одлука које штете нашој сарадњи, које су противне слободном протоку роба, људи, услуга, знања, и онда враћање за преговарачки сто, враћање у оквире дијалога Београда и Приштине”, рекла је премијерка Србије.

Она је истакла да, пре свега, очекује од привремених институција у Приштини поштовање свих споразума које су они сами потписивали у претходним годинама – како ЦЕФТА споразума, тако и споразума са Европском унијом.

“Очекујемо нормалну комуникацију и нормалну економску сарадњу, и онда да наставимо дијалог”, истиче Ана Брнабић.

Подели на: