Најновије вести

Брнабић са Скотом: Боље међусобно разумевање две земље

Председница Владе Србије Ана Брнабић примила је у опроштајну посету америчког амбасадора Кајла Скота и захвалила му на сарадњи и доприносу развоју односа САД и Србије.

 

Премијерка Ана Брнабић је оценила да је добра сарадња коју су имали допринела јачању односа и бољем међусобном разумевању Србије и САД, саопштено је из Ваде.

Амбасадор Скот је рекао да је сарадња у протекле три и по године била веома добра и да је много тога урађено у том периоду.

Он је истакао да је дошло до значајног пораста америчких инвестиција у Србији, као и да је интересовање америчких фирми за нова улагања велико.

Премијерка Брнабић је рекла да веома цени подршку коју САД пружају Србији у спровођењу реформи на путу европских интеграција, нарочито у области владавине права и јавне администрације.

И министар унутрашњих послова Небојша Стефановић примио је у опроштајну посету амбасадора Кајла Скота.

Стефановић и Скот су оценили да је сарадња Министарства унутрашњих послова Србије и агенција за спровођење закона САД у протеклом периоду била на високом нивоу, посебно у области борбе против наркотрафикинга, организованог криминала и тероризма.

Подели на: