Најновије вести

Брнабић: Слажемо се, нема разговора о територијама, Косово је Србија

Слажемо се у потпуности у томе да нема разговора о територијама и промени граница, Косово је Србија, оценила је премијерка Србије Ана Брнабић, поводом платформе за дијалог коју је изнео нови председник Владе Косова Авдулах Хоти.

 

Желим да се захвалим господину Хотију што је појаснио још једном да нема потребе да се разговара о територијама. Мислим да се са тим слажемо ми и отприлике 70 одсто светске популације, а слаже се и већина земаља у УН“, рекла је Брнабић за Тањуг додајући да о томе говори и Резолуција УН 1244.

Изразила је захвалност што је тиме признао и прихватио да разговора о територијама нема да је, како је навела, такозвана Република Косово непостојећа и да је територија Републике Србије као што је била.

„Мислим да би за цео регион, али и свет дестабилизацију значило ако би се разговарало о промени граница“, нагласила је Брнабић.

Подсетила је да 70 одсто светског становништва, то јест 96 чланица УН, као и Резолуција 1244 не признаје Косово.

“Видим да то прихвата и господин Хоти. Нема разговора о територијама и границама. Хвала му на томе“, подвукла је Брнабић.

Хоти је данас представио платформу за дијалог са Београдом, истакавши да ће дијалог водити он и да у њему “територијални интегритет” неће бити тема.

Подели на: