Најновије вести

Брнабић у Сарајеву разговарала са Ердоганом и Борисовим

Председница Владе Србије Ана, Брнабић вечерас је у Сарајеву, где ће учествовати на Самиту Процеса сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП), разговарала са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, премијером Бугарске Бојком Борисовим и другим званичницима.

 

Брнабић и Борисов су у пријатељском разговору потврдили врло добре односе између Бугарске и Србије, те се сагласили да ће заједно наставити да раде њиховом јачању у будућности, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Председник Бугарске није једини званичник са којим је председница Владе имала прилику да разговара првог дана посете Босни и Херцеговини.

Брнабић је најдуже од свих присутних званичника разговарала са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, који је у срдачном разговору нагласио да искрено цени и поштује председника Републике Србије Александра Вучића и да се нада њиховом скором сусрету.

Премијерка Брнабић посету Босни и Херцеговини наставља сутра на Јахорини, где ће учествовати на пленарној седници СЕЕЦП и са шефовима делегација разговарати о актуелној ситуацији у процесима ЕУ интеграција, наставку рада на повезивању у оквиру СЕЕЦП региона и шире, као и о предусловима за одрживи развој региона.

Подели на: