Најновије вести

Брнабићева на приштинској листи “непожељних”

Власти у Приштини саопштиле су да су саставиле списак имена личности и званичника, махом из Србије, али и других земаља, које не могу да уђу или бораве на КиМ, преносе локални медији.

 

На подужем списку персона нон грата су премијерка Ана Брнабић, званичници УН и припадници особља мисије Унмика, укључујући Руса Михаила Красношчекова кога је косовска полиција ухапсила пре неколико дана у акцији на северу КиМ.

Како су навели у косовском Министарству спољних послова, на списку су имена више десетина особа, претежно из централне Србије, који не могу да уђу на територију Косова, преноси лист Коха.

Политички саветник министра спољних послова Беџета Пацолија, Љиридон Лапаштица, рекао је да се тај списак повремено обнавља “у зависности од развоја ситуације и понашања Београда и српских званичника”, али да је однедавно број “непожељних” личности повећан.

На списку су, како се наводи у том министарству, и лидер СРС-а Војислав Шешељ, бивши начелник Генералштаба ВС Љубиша Диковић, као и српски министри одбране и унутрашњих послова.

Подели на: