уторак, 29. новембра 2022. | 06:35
Најновије вести

Брнабићева са Додиком у Мостару

Премијерка Србије Ана Брнабић састала се са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком и председавајућим Савета министара Зораном Тегелтијом у Мостару са премијерком Србије Аном Брнабић.

 

Милорад Додик је изјавио да је са Аном Брнабић договорено да буде настављена подршка Србије српској заједници у Мостару и целој Федерацији БиХ и најавио могућност да у граду на Неретви буде изграђена Српска кућа која би била мултифункционална.

“Положај српског народа мора бити несумњиво и без одлагања поправљен, да би се Срби овде осећали као конститутиван народ на шта има право по Уставу, на одређене квоте и у запошљавању и учешћу у јавној власти, а што је сада много ниже од оног што видимо у Српској у заступљености Хрвата и муслимана у институцијама и на локалном нивоу”, рекао је Додик.

Ана Брнабић, Милорад Додик и Зоран Тегелтија и шеф мађаске дипломатије Петер Сијарто присуствују отварању Међународног сајма привреде.

Сајам ће окупити 750-800 излагача из региона и света, а током пет дана трајања очекује се и долазак више од 60.000 посетилаца.

Премијерка Србије разговарала је и са представницима Координације Срба Мостар и Српске православне цркве.

Састанку, у згради Генералног конзулата Србије у Мостару, присуствовали су протојереј ставрофор и мостарски парох Радивоје Круљ и игуман манастира Житомислић Данило Павловић.

На састанку су били и представници Српског просветно-културног друштва “Просвјета”, Српског певачког и културно-уметничког друштва “Гусле”, као и Удружења повратника Мостар, те других српских удружења.

Подели на: