Најновије вести

Брнабићева са Ел Исуом: Сви грађани у Републици Србији су једнаки

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са генералним секретаром Муслиманске светске лиге (Рабите) Мухамедом Абделом Керимом ел Исуом, са којим је разговарао о успостављању сарадње и дијалога са овом организацијом.

 

Ана Брнабић изразила је поштовање за све активности које Муслиманска светска лига спроводи ради промоције толеранције и међуверског дијалога, верских и мањинских права, борбу против верског екстремизма и нетолеранције, истичући да су управо ово вредности које Србија промовише и негује у свом друштву.

“Србија, земља са највећим бројем националних мањина у региону, посвећена је континуираном унапређењу њиховог положаја и интегрисања у ширу друштвену заједницу”, објаснила је премијерка.

Додаје да Влада Србије води политику изградње друштва и државе у којој су сви грађани равноправни и једнаки, без обзира на националну припадност, религију или језик.

Истиче да је поносна због чињенице да у Србији постоје двадесет два савета националних мањина.

“Висок степен толеранције и отворености нашег друштва, не само да доприноси заједништву и богатству наше земље, већ и служи као пример другим државама региона”, закључила је премијерка.

Генерални секретар Ел Иса оценио је да је изузетно задовољан нивоом поштовања различитих националних мањина и верских заједница у Србији.

Муслиманска заједница у Србији пренела је, како је истакао, да су поносни што су грађани државе која поштује права и слободе свих својих грађана, без обзира на религију и националну припадност.

“Дијалог између Истока и Запада је веома важан, а Србија је земља коју видимо као важан стуб тог дијалога, али и важан чинилац стабилности у региону”, оценио је Ел Иса и додао да у будућности треба заједнички настојати на грађењу поверења, стабилности и заједништва читавог региона.

Подели на: