Најновије вести

Брнабићева са Осовским о ЕУ путу

О европском путу Србије и реформама које се спроводе, председница Владе Ана Брнабић разговарала је са Томасом Осовским, специјалним изаслаником Министарства спољних послова Немачке за политичка питање Европске уније.

 

Премијерка Брнабић рекла је да је пуноправно чланство у ЕУ кључни стратешки циљ Србије, док је Осовски истакао да је Немачка пријатељ и партнер Србије и да снажно подржава процес европских интеграција.

Брнабићева је упознала Осовског са реформама које Србија спроводи на европском путу, а посебно у области владавине права. Она је рекла да су приоритети Србије реформе које обухватају поглавља 23 и 24 и да је њихов циљ јачање институција и владавине права.

Представила је активности које је Србија спровела када је реч о уставним амандманима и активности на изради нове медијске стратегије.

У разговору је истакнуто да су приоритети и Србије и ЕУ борба против корупције и сиве економије. Брнабићева је рекла да је електронска управа један од најважнијих механизама за јачање транспарентности и ефикасности јавне управе, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

Изасланик за ЕУ политике у немачком Министарству спољних послова закључио је да је потребно посвећено наставити спровођење реформи на европском путу и да ће Немачка наставити да пружа снажну подршку Србији.

Подели на: