Најновије вести

Брнабићева са шефицом ММФ-а у Београду о најважнијим темама новог саветодавног аранжмана

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са новом шефицом Канцеларије Међународног монетарног фонда у Београду Јулијом Устјуговом о предстојећим корацима у оквиру новог саветодавног аранжмана потписаног са том финансијском институцијом, структурним реформама и одржавању макроекономске и финансијске стабилности.

 

 

Ана Брнабић је оценила је да је сарадња са ММФ-ом изузетно важна за Србију за одржавање, али и потврђивање финансијске стабилности државе, пре свега, у тренутку када су све економије света погођене економском кризом услед пандемије, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима Владе Србије.

Као приоритетне области које ће представљати и најважније теме разговора, пред почетак званичне Мисије ММФ-а у оквиру аранжмана у октобру ове године, наведене су наставак структурних реформи и фискална стабилизација, као и буџет за наредну годину.

Шефица Канцеларије Међународног монетарног фонда истакла да је макроекономска ситуација у Србији оцењена као повољна, додајући да је у овом тренутку најважнија чињеница да је Србија успела да очува економију и ублажи последице економске кризе, што не би било могуће без опсежних реформи спроведених претходних година, додаје се у саопштењу.

Навела је да Србија и у оквиру новог аранжмана може да очекује једнаку подршку те институције, не само у спровођењу даљих реформи, већ и техничке асистенције Канцеларије ММФ-а у Београду.

Премијерка Брнабић каже да очекује да ће нови разговори са представницима Мисије бити једнако успешни као и до сада, а новој шефици Канцеларије Међународног монетарног фонда у Београду Јулији Устјуговој пожелела пуно успеха у професионалном ангажману.

Подели на: