Најновије вести

Брнабићева у Паризу о односима са Француском и предстојећем састанку Београда и Приштине

Председница Владе Србије Ана Брнабић борави у дводневној посети Паризу, током које ће разговарати с француским премијером Едуаром Филипом о односима две земље и предстојећем састанку у главном граду Француске о Западном Балкану.

 

Ана Брнабић је у Лондону, уочи посете Паризу, рекла да ће се разговарати и о таксама Приштине на српску робу, јер је, како наглашава, потпуно јасно да оне морају бити укинуте.

“Жао ми је што је у овом тренутку Париз (самит) упитан, јер мислим да дијалог нема алтернативу. Нажалост, чини ми се да Приштина у овом тренутку не разуме то, али уз подршку свих међународних партнера, надам се да ћемо доћи до тога”, рекла је Брнабићева.

Навела је да је добро што Србија има све ближе односе са Француском, одакле долази и све већи број инвеститора, најавивши да ће се са некима од њих и видети.

Српска премијекра ће у Паризу посетити и “Paris Air Show”.

Додаје да се нада да је њена посета, а и посета председника Француске Емануела Макрона Београду средином јула, најава много ближих односа Србије и Француске које су традиционално били јако блиски.

“Ми смо имали братске односе који су се последњих деценија пореметили. Јако смо се удаљили, али чини ми се да смо сада на правом путу да успоставимо поново ту блискост. Нама је то у интересу и трудићемо се да то постигнемо”, нагласила је Ана Брнабић.

Премијерка Ана Брнабић састаће се у Паризу са француским премијером Едуаром Филипом. Најавила је да ће бити речи о пријатељском односу Француске и Србије, о таксама Приштине и будућем самиту у Паризу о Западном Балкану.

Премијерка је јуче боравила у Лондону где је изјавила да Србија напредује и да је већ више година најуспешнија када је реч о привлачењу страних директних инвестиција, захваљујући реформама које спроводи.

Подели на: