Најновије вести

Будимо сложни и јединствени

ОО СНС Лепосавића прославио славу Свету Петку

У присуству великог броја чланова СНС и бројних гостију у свечарској атмосфери обележена слава Преподобне мати Параскеве свете Петке.
Лепосавић, 27. Октобра- У фоајеу Центра за културу ‘’Сава Дечанац’’ у Лепосавићу, како то обичају налажу, прота Миломир Влашковић И отац Драган, старешине храма Светог Василија Острошког са овогодишњим домаћинима Ненадом И Мирјаном Георгијев пресекли су славски колач.
У обраћању присутнима Влашковић је нагласио, да када смо у правој вери и на правом путу и трпљење је лакше.’’ И света Петка, мати Параскева је цео свој дотадашњи живот одбацила да би се Богу, женику свом приволела. Била је велика божја угодница и веома поштована у српском народу. Један временски период њене мошти су биле у Београду, па су је Турци однели и продали у Цариград, а касније у Јаши, где се и данас налази. Још једна божја угодница коју такође данас обележавамо Босиљка Пасијанска, зато данас ја и отац Драган ушићени смо и препуни љубави, када знате да сте сведоци живе вере, када знате да сте на правом путу, то храбри, иако су искушења свих нас велика овде и у овом тренутку. Некад верујте, још су тежа била, и у време Свете Петке и у време Босиљке Пасијанске, али уједном је чињеница, да се увек искреном вером, чврстом вером и крсним знамењем , како се каже, од свега тога непријатељи су само могли да побегну.
И ми, наставио је прота Влашковић, одлучисмо да на нашем брду Камиља изнад Лепосавића подигнемо крсно знамење, као што су и оне две страдалнице и мученице и преподобне знале којем ће се царству приволети, знале чиме се бране, тако ће И нама крсно знамење да буде на понос, али И на обавезу. Нека нам буде благоловену, као И нашем домаћину који нас је данас окупио око ове свечане трпезе, да окренемо и са молитвом пресечемо славски колач. Добра пракса је да они који окрећу колач његова сабраћа продужавају тај чин десном руком на свог сабрата или сестру И тако продужавају низ. Јединство нас је спасило, то јединство ће нас одржавати и у будућности, истакао је прота Влашковић.
Део колача узела је породица Арсенијевић, супружници Вера И Милутин и они узимају домаћинство за идућу годину.
Присутнима се обратио и овогодишњи домаћин Ненад Георгијев , који је нагласио’’ да му је част и задовољство што је присутно оволико гостију, који подржавају политику наше странке. Сви треба да учинимо онолико колико можемо да допринесемо да опстанемо и останемо на овим просторима’’, казао је Георгијев.
Све присутне поздравио је И градоначелник Лепосавића Зоран Тодић, који је подсетио све присутне данас сви много боље живимо него пре двадсет година, а да ће новим инвестиоционим циклусом и улагањем наше државе Србије на ове просторе, свима нама бити још боље. Ове године обележавамо једанает година, СНС, ова странка је прошла тежак пут, данас је стуб јединства на Косову и Метохији. Нас на КиМ има мало И зато треба да се сложимо И ујединимо, да поштујемо једни друге јер само тако можемо да имамо успех нас и генерације које долазе, казао је Тодић. В. Вукојевић

Подели на: