Најновије вести

Часлав Јолић у Приштини осуђен на осам година затвора због наводног ратног злочина

Основни суд у Приштини изрекао је првостепену пресуду од осам година затвора Чаславу Јолићу из Ђураковца код Истока, због наводно почињеног ратног злочина против цивилног становништва.

 

 

Чаславу Јолићу из Ђураковца код Истока је Основни суд у Приштини изрекао првостепену пресуду од осам година због наводног почињеног ратног злочина против цивилног становништва.

Часлав Јолић у Приштини осуђен на осам година затвора због наводног ратног злочина
Судија Муса Конђељи наводи да је Јолић крив зато што је на територији општине Исток, у саизвршилаштву са другим лицима, примењивао мере наносећи велики бол цивилном становништву.

Судија је читајући пресуду поновио наводе тужиоца из завршне речи да је Јолић, као српски полицајац, у марту и мају 1998. године, претукао особе албанске националности у три одвојена случаја.

Први се према излагању тужиоца догодио након пада војног хеликоптера у селу Благача код Ђураковца. Други у ресторану у Ђураковцу, а трећи 15. марта 1998. Године у Ђураковцу.

На пресуду постоји право жалбе Апелационом суду.

Часлав Јолић је отац четворо деце са боравиштем у централној Србији, ухапшен је 2. јуна 2022. године када је након очеве смрти дошао у Исток.

На Косову је и пре очеве смрти често боравио и није имао никаквих проблема, а ухапшен је када је дошао како би прибавио документацију у вези са оставинском расправом.

Подели на: