Најновије вести

Чека се и до пет сати

У Лапљем Селу почело издавање пробних таблица

 

У центру за регистрацију возила у Лапљем Селу 22. септембра почело је издавање пробних ”РКС” таблица.
Гужве су настале већ првог дана, односно чим се прочула вест да полиција на северу покрајине заплењује регистарске таблице са ознакама градова из остатка Србије. Не желећи да се представи, један мештанин општине Грачаница рекао нам је да га је полиција зауставила и упозорила да мора да извади пробне таблице.
-То је било првог дана, и тада је једина опција била да идем до једног од прелаза. Дошао сам до центра у Лапљем Селу, али ни они тог првог дана нису знали ни шта ће ни како ће. Долазио сам два дана заредом и, када је већ све тако како је, мало ми је лакнуло када сам видео да могу да извадим пробне таблице, али морам да додам да сам разочаран овим што су урадили представници власти из Приштине. Чему ово води, питао је на крају наш саговорник.
Ни остали мештани општине Грачаница, који су два дана чекали испред Регистрационог центра и по пет сати, нису били вољни да дају изјаве. Појединци, видно изнервирани због ситуације у којој су се нашли, добацивали су да је ово ново малтретирање, да немају шта да коментаришу када их нико ниште не пита и слично.
Процедура за издавање пробних регистарских ознака, када дођете на ред, траје нешто мање од пола сата. Осим уплате од пет евра потребно је имати копију личне карте, саобраћајне дозволе, полису осигурања, али и овлашћење уколико је возило регистровано на неко друго лице.
Издавање поменутих таблица у многим Центрима за регистрацију почело је без већих проблема само дан после одлуке Приштине да уведе реципроцитет када су регистарске ознаке у питању. Тако су Срби из општине Липљан и општине Пећ, на пример, таблице добили дан пре Срба из општине Грачанице. Чињеница да су службеници у Лапљем Селу чекали читав дан упуство по којем су требали да раде од косовског министарства унутрашњих послова, док су се у осталим центрима издавале пробне таблице, додатно је изнервирала мештане ове локалне самоуправе.

М.Ч.

 

Подели на: