уторак, 17. маја 2022. | 16:12
Најновије вести

Чепурин: Вучић је много урадио за односе Србије и Русије

Свечаним пријемом у Амбасади Русије у Београду обележен је Дан Русије, а одлазећи амбасадор те земље у Србији Александар Чепурин уручио је том приликом први примерак своје мале књиге есеја о Србији и Србима, на руском језику, председнику Александру Вучићу који је, како је навео, изузетно много урадио за развој српско-руских односа.

 

Александар Чепурин истиче да је подршку Александра Вучића осећао током свих година које је провео у Србији.

Чепурин је објаснио да је у малој књизи есеја, кија ће бити објављена у Београду и Москви по завршетку његове мисије, покушао да изрази колико је заволео Србију.

Додао је да нема много земаља у свету које би као Русија и Србија, током векова подржавале и разумевале једна другу и које су и данас посвећене унапређењу и ширењу билатералних веза.

“Србија може да рачуна на чврсту подршку Русије, разумевање и заштиту, ако буде потребно. Уверен сам да ће сарадња две земље постати још богатија и динамичнија”, поручиио је амбасадор.

Истиче да је за њега велика част да већ седми пут обележава Дан Русије заједно са српским пријатељима.

Подсећа да је 12. јун дан када сви Руси деле најсветлија, најдубља осећања – активну љубав према Отаџбини, понос, одговорност за садашњост и будућност.

“Завршавајући свој боравак у Београду, топло мислим на многе Србе са којима сам имао среће да се дружим по службеној дужности, а и у обичном животу. Бити у Србији седам година на функцији руског амбасадора је одговоран, племенит и захвалан посао. А и поучан”, поручио је Чепурин.

Пријему поводом Дана Русије, присуствују – председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, председница скупштине Маја Гојковић, министри Александар Вулин, Александар Антић, Ненад Поповић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, градоначелник Београда Зоран Радојичић, патријарх Иринеј, као и представници дипломатског кора, јавног и културног живота Србије.

Председник Србије Александар Вучић упутио је писмо председнику Русије Владимиру Путину у коме му је честитао национални празник и поручио да је Дан Русије више од празника и светковина слободарства и независности уз које је руски народ очувао своју државност и утемељио данашњу Русију.

Подели на: