Честитка Сија за Дан државности Србије – “челично пријатељство две земље”

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга поводом Дана државности Србије. Си је у име владе и народа Кине, и у своје лично име упутио Вучићу и „пријатељском српском народу” срдачну честитку и најбоље жеље.

 

“Последњих година, под Вашим руководством, Србија непрекидно постиже нове резултате у изградњи државе, стабилно напредује стратегија реиндустријализације, развој економије се убрзава, стандард живота народа се подиже. Уз заједничке напоре обеју страна, кинеско-српски односи се налазе у пуном замаху процвата”, наведено је у честитки, а саопштено је из Председништва.

Председник Кине је констатовао да су важни заједнички пројекти постигли позитивне напретке.

“Међусобно политичко поверење се учвршћује, међусобно се чврсто подржавамо око виталних интереса и важних питања”, истакао је Си.

Додао је и да је Вучић недавно изразио саосећање и подршку борби Кине са коронавирусом новог типа, што је још једном показало челично пријатељство заједничке судбине две земље.

“Придајем велики значај развоју односа Кине и Србије. Спреман сам да заједно са Вама, уз вођство заједничке изградње иницијативе Појас и пут, и сарадње Кине и земаља централне и источне Европе, подигнем свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије на још виши ниво”, рекао је Си.

Каже да очекује поновни сусрет с Вучићем у априлу ове године да би зајендо сикутовлаи о развоју кинеско-српских односа и сарадње Кине и земаља централне и источне Европе.

“Желим вашој земљи пуно просперитета, а народу срећу и благостање”, закључује се у честитки.

Подели на: