Најновије вести

Честитка Вучића новој Европској комисији

Председник Србије Александар Вучић честитао је избор новој Европској комисији, уз поруку да је чланство у ЕУ стратешки циљ Србије и да се нада да ће наш европски пут бити реалан и остварив, а наше реформе адекватно вредноване.

 

Вучић је честитао председници Европске комисије Урсули фон дер Лајен, високом представнику ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозепу Борелу, комесару за суседство и проширење Оливеру Вархељију и другим европским комесарима, након што је Европски парламент потврдио мандат нове Комисије.

“Честитам вам на поверењу које су вам данас указали посланици Европског парламента и желим вам много успеха у раду. Уверен сам да ћете, током петогодишњег мандата, својим великим искуством бранити интересе Европске уније и промовисати вредности на којима она почива, истиче се у Вучићевој честитки, саопштила је прес-служба председника.

“Исто тако сам уверен да ћете новим идејама успешно одговарати на изазове са којима се данашња Европска унија суочава и борити се да она постане још боље место за живот”, поручио је Вучић.

Истакао је да је чланство у ЕУ стратешки циљ Србије и да ће, као земља кандидат, увек бити поуздан партнер у остваривању заједничких циљева.

“Иако знамо колико је дуг и тежак пут до чланства, надамо се да је наш европски пут реалан и остварив и упорно ћемо да радимо на томе да Србија буде уређена и успешна земља, навео је Вучић.

Обрадовало нас је то што сте најавили да ћете да подржавате чврсте односе и снажну сарадњу са Западним Балканом, јер постојање европске перспективе представља јак подстицај нашим реформским напорима у друштву и економији, додаје се у честитки.

“Зато се надам да ћете наше реформе адекватно вредновати и да ће Србија, током вашег мандата, уз вашу подршку и помоћ, али и критику, постати земља коју ћете радо видети као равноправног члана Европске уније”, нагласио је Вучић.

У исто време, Србија ће, промовишући политику мира и сарадње, наставити да се бори за стабилност на Западном Балкану, као основи за економски и сваки други напредак региона, закључује се у честитки председника Вучића.

Подели на: