Ускршње честитке

Председник Србије Александар Вучић и државни званичници честитали су Ускрс свим верницима који тај празник славе по грегоријанском календару.

 

Aлександар Вучић је свим католичким верницима, који по грегоријанском календару славе Ускрс, пожелео срећан празник.

“Сутра је Велики петак, најтужнији дан, али после тога им желим срећан и успешан највећи хришћански празник и много радости у њиховим домовима”, поручио је Вучић.

Поводом предстојећих Ускршњих празника министар одбране Александар Вулин упутио је честитку свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије, који празник славе по грегоријанском календару.

“Желим вам пуно успеха у животу, раду и да радост Ускрса поделите са својим најмилијим у миру, срећи, здрављу и благостању”, поручио је Вулин.

Честитку је упутио и београдском надбискупу Станиславу Хочевару.

“Вама, Вашем свештенству и свим верницима Римокатоличке цркве у Србији, у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије и у своје лично име, искрено и најсрдачније честитам празник Ускрснућа Господа Исуса Христа”, наведено је у честитки министра одбране.

Председник војвођанске владе Игор Мировић честитао је Ускрс београдском надбискупу Станиславу Хочевару и свим верницима који предстојећи највећи хришћански празник славе по Грегоријанском календару.

“У име Покрајинске владе и лично име, од срца Вам честитам највећи међу свим хришћанским празницима, у уверењу да ћемо – и у времену које је пред нама – заједно градити друштво засновано на хришћанским начелима узајамног давања, солидарности и љубави међу свим људима”, навео је Мировић.

Мировић је пожелео да празнична радост у недељу која је пред нама обасја све душе и све домове и да празник васкрснућа Христовог свим људима и свим породицама донесе само срећу, здравље и благостање.

Ускрс је честитао и директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде Милета Радојевић.

“Честитајући Празник над празницима, желим да Вама, свештенству, редовништву, особама посвећеног живота и верницима Ускрс буде непресушни извор снаге и Божијег благослова пред свим изазовима савременог доба. Срећан Ускрс”, наводи се у Радојевићевој честитки.

Радојевић је честитао и празник Песах рабину Јеврејске заједнице Србије Исаку Асијелу и председнику Савеза јеверејских општина Србијетоберту Сабадошу.

Подели на: