Најновије вести

Циљ је помоћи другарима

Хуманитарна манифестација ”Доручак са гимназијалцима” ученика Гимназије Приштина

 

Када се уједине добра идеја, машта и добра воља, онда ништа није немогуће. То су својом акцијом ”Доручак са гимназијалцима” потврдили ученици свих разреда Гимназије Приштина тренутно измештене у Лапљем Селу, уз безрезервну подршку свих запослених у школи, али и родитеља.
Поменуту акцију организовао је Ученички парламент ове престижне школе уз техничку подршку Дома културе ”Грачаница” и Општине Грачаница. Хуманитарна манифестација за циљ је имала прикупљање новца за одлазак на екскурзију ученика слабијег материјалног стања. У то име, ученици су са својим професорима на штандовима продавали слатке и слане ђаконије, а свако од заинтересованих је плаћао по жељи, односно колико је ко имао.
Анђела Стојановић, председник Ученичког парламента, видно узбуђена што је акција изазвала велико интересовање грађана, каже да су акцију покренули са својом професорицом српског језика и књижевности Аном Костић, и да је захвална свима који су у акцији учествовали.
Директор Гимназије Приштина Дејан Денић похвалио је ђаке и свој колектив за идеју и реализацију исте, и поносно истакао да су ученици показали не само да су добри ђаци , већ и да стасавају у племените људе.
Десетак штандова било је препуно са кифлицама,сендвичима, крофнама, мафинима, пицом, пројицама, бакиним колачем и другим слатким и сланим ђаконијама. Све је било упаковано као у најбољим пекарама и посластичарницама, а деца више него љубазна и расположена за причу.
Акцију је обиласком штандова подржао и председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је том приликом саопштио да ће локална самоуправа обезбедити финансијска средства за одлазак на екскурзију за два матуранта.
Акцију су добровољним прилозима помогли директори и запослени у Општини Грачаница, као и одборници Скупштине општине Грачаница.
М.Ч.

Подели на: