Најновије вести

Циљ је унапређење здарвствене заштите

Слађана Марковић Стојановић, помоћница директора Кацеларије за КиМ у Грачаници

 

Помоћница директора Кацеларије за КиМ за област здравства и социјалне заштине Слађана Марковић Стојановић разговарала је у Грачаници са директорима здравствених институција из  централног дела Косова и Метохије – Домови здравља Обилић, Приштина, Липљан, Косово Поље – и директором Клиничко-болничког центра Приштина са седиштем у Грачаници.

Према њеним речима, на састанку су се сумирали резултати о раду у протеклих неколико месеци, односно о периоду који није био нимало лак због пандемије Ковида19, али и о актуелним проблемима и могућностима унапређења здравствене заштите.

-Настојаћемо да унапредимо здравствену заштиту на Косову и Метохији, што је интерес и локалне средине и Владе Републике Србије, како би сваки грађанин добио адекватну и правовремену здравствену заштиту. Очекујем да ће здрваствене установе и запослени у њима преузети сву одговорност у смислу заштите здравља становништва, рекла је Марковић Стојановић.

Она је посебно нагласила да се на састанку разговарало о изградњи нове болнице у Грачаници, али и да ће Дом здрвља Липљан добити ново санитетско возило, као и Домови здравља Косово Поље и Приштина.

-У овој години почеће се са израдом пројектне документације за нови Клиничко-болнички центар  Приштина са седиштем у Грачаници. Више неће бити малих болница на више локација које личе на ратне приручне болнице, него један озбиљан клинички центар какав ово подручје заслужује. Поред тога, Дом здравља Косово Поље који се налази у Угљару више неће бити у изнајмљеној згради,  већ ће  у склопу вишенаменске зграде добити свој простор, рекла је Марковић Стојановић у Грачаници и додала да је сваки проблем решив и да ако постоји воља, нађе се и начин.

 Након састанка у грачаничком Дому здравља, помоћница директора Канцеларије за КиМ Слађана Марковић Стојановић обишла је породице Славковић у Грачаници, Николић у Лапљем Селу чији је син Василије лечен у Италији средствима које је обезбедила Република Србија, као и породице Васић и Савић у општини Липљан.

   М.Ч.

Подели на: