Најновије вести

Чланови Српске листе иступили из општинских изборних комисија на северу КиМ

Чланови општинских изборних комисија на северу КиМ из Српске листе поднели су оставке, преносе медији у Приштини, позивајући се на Централну изборну комисију.

 

 

“Могу да потврдим да смо примили оставке четири члана општинских изборних комисија за општине Лепосавић, Звечан, Зубин Поток и Северна Митровица, које је ЦИК претходно именовао за представнике политичког субјекта Српска листа. ЦИК је на протеклим састанцима операционализовао општинске изборне комисије у ове четири општине, именујући четири извршна службеника, који су и на челу ЦИК-а, и донео одлуку о именовању 27 чланова, који представљају парламентарне политичке субјекте”, рекао је портпарол ЦИК-а Ваљмир Ељези.

Српска листа позвала је јуче да се не излази на предстојећи референдум на којем ће се одлучивати о смени четворице нелегитимних градоначелника на северу Косова и Метохије, јер је, како истичу, Аљбин Курти учинио све да тај референдум не успе.

Председник Српске листе Златан Елек рекао је на конференцији за новинаре да верује да њихов став осликава и став српског народа на северу КиМ и додао да није видео ниједан референдум на који се излази “уз присуство камера”, пренела је ТВ Мост.

Подели на: