Најновије вести

Човић: Кфор и Војска Србије спроводе синхронизоване патроле 20 година

Бивши потпредседник Владе Србије Небојша Човић изјавио је данас да Кфор и Војска Србије спроводе синхронизоване патроле уназад 20 година, и да би Приштина све да употреби за унутрашњу политику.

На вест о заједничкој вежби Кфора и српске војске надомак Косовске Каменице реаговао је и Човић који је рекао да се ове вежбе одржавају већ 20 година.

“Прво морам да нагласим да не постоји граница између централне Србије и Косова и Метохије. То што је вештачки названо административном линијом је тако само стицајем околности. Она нигде није исцртана, нити обележена и ми смо свој на своме. Ако је неко и прешао ту линију, можда су били ловци, а и да су ловци ушли, у Приштини би скакали јер би од свега да праве политику“, каже Човић.

Додаје да је добро што се огласио Кфор и оцењује да ће оваквих вежби бити и у наредном периоду, а да ће се оне кориситити за унутрашње прилике и да се оваквим стварима придаје више значаја, иако се треба позабавити економијом, коронавирусом, будућности на Косову…

“Људи одлазе са Косова, а ту је и проблем недобијања виза. То што нема виза директно говори о томе да се ради о простору на којем цвета организовани криминал, на којем нису разрешени ратни злочини, и мислим да све више званичника констатује шта је направљно на овој територији”, каже Човић.

Кфор је саопштио јуче да су у региону Косовске Каменице имали заједничке патроле са Војском Србије, док у Приштини и данас поједини политички представници тврде да се радило о упаду српске Жандармерије на Косово.

Подели на: