Најновије вести

,,Цркве су места окупљања српског народа у којима би требало да се осећају безбедно”

Само два дана након што је у мешовитом насељу Суви До, надомак Косовске Митровице, исписан графит терористичке „УЧК“, на амбуланти, синоћ је обијена црква Свете Петке у овом месту и то ноћ уочи обележавања храмовне славе. Српска православна црква један је од стубова опстанка нашег народа на Косову и Метохији, а наше Цркве места збора и окупљања српског народа у којима би требало да се осећају безбедно, поручују из Канцеларије.

 

 

У саопштењу се наводи да су на цркви обијена врата и испревртане свеће, а немили призор први је уочио свештеник ове цркве који је јутрос поранио да се припреми за служење свете литургије. Он је овај случај одмах пријавио полицији.

Како се истиче, Црква Свете Петке се и раније често налазила на мети вандала и екстремиста, а у месту Суви До више пута је нападана и амбуланта.

“Уместо да данас у миру и радости прославе празник, житељи овог села са зебњом страхују од нових напада и провокација и питају се због чега не могу у миру да обележе своје верске светковине. Српска православна црква један је од стубова опстанка нашег народа на Косову и Метохији, а наше Цркве места збора и окупљања српског народа у којима би требало да се осећају безбедно. Нажалост, овакви инциденти показују да запаљиве изјаве из Приштине и присуство Косовске полиције на северу само соколе изгреднике да ударају на објекте који су од виталног значаја за опстанак Срба на њиховим вековним огњиштима”, закључује се у саопштењу.

Подели на: