Најновије вести

Чување српског имена и идентитета

Дечијим карневалом почело обележавања Дана општине Грачаница

 

Традиционално дечијим карневалом на платоу испред Дома културе Грачаница отворена је тродневна манифестација „Дани општине Грачаница“.
Малишани Предшколске установе „Ђурђевак“ извели су пригодан програм за своје родитеље, мештане и присутне госте.
Дане општине свечано су отворили председник општине Грачаница Срђан Поповић и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић, који су поручили да су деца наш понос и будућност.
-Данас је један од лепших дана у нашој општини. Ово није само почетак обележавање дана наше општине, већ је ово наша победа, јер победа је сигурно када на једном месту видимо оволико младости. Морамо да негујемо наш идентитет и културу, а све то можете да видите кроз програм који смо припремили за обележавање Дана општине, рекао је Поповић.
-Изузетна ми је част да могу овде да будем испред Владе Србије и да вас поздравим. Задовољство је веће јер је са нама оволико деце. То је нада да имамо будућност, а на том путу развоја и бољитка бићемо уз вас сваког дана све више. Помоћићемо да сачувате срско име и идентитет, али и да пружимо најбоље услове за ове младе људе, да се школују, лече. Већ наредне године почећемо највећи пројекатјужно од Ибра, изградњу болнице, рекао је Јовић.
Манифестација траје три дана и прате је бројни културни и спортски догађаји. Централно обележавање ”Дана општине Грачаница” је 21. септембра када је и слава ове локалне самоуправе – Мала Госпојина.

М.Ч.

Подели на: