Да буде мира и радости

Свечно дочекана Правослана Нова година у Лепосавићу

Свечана литургија поводом Православне Нове године у јутарњим часовима служена је у храму Светог Василија Острошког, а свечаност је настављена програмом за најмлађе. У вечерњим часовима почео је концерт народне музикена тргу, а наступали су Едита Арадиновић и Милан Топаловић Топалко. У добром расположењу свечаност је трајала дубоко иза поноћи уз ватромет и најбоље жеље.
Лепосавић, 14. Јанура- Православна Нова година у Лепосавићу дочекана је уз богат целодневни програм до дубоко у ноћ. Грађани у великом броју на тргу испред Скупштине Општине , веселили су се уз песме естрадних уметника Едите Арадиновић и Милана Топаловића Топалка.
Дочек Православне Нове године, који је постао традиција већ пар година у овој општини, почео је служењем свечане литургије у храму светог Василија Остошког у Лепосавићу. У присуству великог броја верника литургију је служио протојереј Миломир Влашковић са свештенством.
У преподневним часовима видела се велика ужурбаност и припреме за дочек. Испечен је во на ражњу, који је служен свим присутниама уз кувано вино и ракију, што је допринело бољем расположењу са којим се и ушло у Нову годину.
У поподневним часовима, као увертира за дочек веселили су се најмлађи. За ученике нижих разреда основних школа и децу у обдаништима приређен је спектакуларни програм. Певало се на тргу уз познате дечје песме ,,Разболе се лисица”, Ћиху, ћиху, ћиху ху.., Миш је добио грип и многе друге, које су изводили Леонтина Вукомановић и Предраг Вукотић, Пеђолино из Београда.
Како то само раздрагана младост уме уз много балона, лампиона и украса све је изгледало величанствено и бајковато у овој предновогодишњој атмосфери.
У овој ноћи, грађано су уз познате песме, добро друштво и послужење на најбољи начин ушли у Нову годину, која се обележава 13. Јануара . Ватромет у поноћ довео је расположење до врхунца уз пољупце са најближима и најбоље жеље у овој години, најпре да буде мира и радости.
Заслужни за овако добру атмосферу су пре свега грађани ове општине, а и организатори Скупштина Општина Лепосавић, јер је све протекло у најбољем реду.
Православна Нова година се слави и у многим домовима на овом подручју уз свечану вечеру са укућанима , родбином и пријатељима уз здравицу у поноћ за успешну и родну Нову годину. Ујутру 14. Јануара домаћице месе колаче, такозване василице за све укућане. Верица Вукојевић

Подели на: