Најновије вести

Да празници буду лепши

Расподела новогодишњих пакетића и хуманитане помоћи у Лепосавићу.

Подељенео је 665 новогодишњих пакетића у време празника деци која не похађају вртиће у свим месним заједницама ове општине, а вишечланим социјално угроженим породицама уручени су пакети хуманитане помоћи у намирницама и средствима за хигијену.

 

Лепосавић, 8. Јануара- Хуманост и солидарност су најлепше људске одлике, а добра воља и љубав се умножава даривањем и помагањем, па је на овај начин више стотина деце и породица на подручју општине Лепосавић обрадовано у време празника од стране општинског руководства. Зоран Тодић, председник Привременог оргаана општине Лепосавић са сарадницима и начелником Косовскомитровачког округа Славком Симићем обишао је становнике у више села општине Лепосавић и уручио им пакете помоћи. У селу Борчане, где живи још десетак становника старије животне доби, у ово доба године је велики снег и тешко се стиже, али то није била препрека да се стигне до њих са поклонима.
Ови вредни горштаци, који се радују сваком госту, нису крили радост што их се неко сетио, пре свега да их посети. Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић, овом приликом казао је да ће се наставити акција помагања овим људима, а пре свега и кроз инфраструктуру како би се лакше стигло до овог најудаљенијег села у општини Лепосавић.
Село Борчане, које је пре око четири деценије имало и Осмогодишњу школу, сада се свело на пар кућа са десетак житеља, јер су економске миграције седамдесетих сво радно способно становништво одвеле у велике градове за послом. Сада се повремено треће генерације овдашњих становника враћају повремено лети да се овде баве пољопривредом.
Иначе село Борчане је удаљено петнасетак километара од Ибарске магистрале и део пута од Сочанице према селу је асвалтиран.
У три дана расподеле новогодишњих пакетића за децу која не похађају вртиће, у свим месним заједницама ове општине подељено је 665 новогодишњих пакетића, тако да су празници увеличани свим малишанима на сеоском подручју.
Већ тардиционално, представници општине Жабаљ у Војводини посећују децу у селу Каменица и дарују им новогодишње пакетиће. И ове године деци, трудницама, као и деци ометеној у развоју подељени су пакетићи у порти црква Светог цара Константина и царице Јелене, која је донацијама из наше северне покрајне и прилаозима верника општине Лепосавић завршена пре пар година.
В.Вукојевић

Подели на: