Најновије вести

Да следимо пут Светог краља Милутина

Прослављена ктиторска слава манастира Грачаница

 

Празничном литургијом и резањем славског колача обележена је ктиторска слава манастира Грачаница. Архијерејску литургију служио је владика рашко-призренски Теодосије уз салужење сестринства, свештенства и монаштва из различитих епархија.
У својој беседи верницима владика је рекао да је празник Свети краљ Милутин радост за све Србе јер прослављамо једног од највећих српских владара.
-Нека нас Господ одржи у свему што је добро у све дане нашег живота, да славимо наше светитеље али и да ходимо њиховим путем, да подржавамо њихов пример, њихов живот. Само ћемо тако ићи ка правом циљу, ка царству небескоме, царству Христовом које никад не претаје, рекао је владика Теодосије.
По завршетку литургије владика Теодосије је одликовао оргеном Светог краља Милутина извршног директора ”Путева Србије” Зорана Стојисављевића и генералног директора АД” Магистрала” из Београда Небојшу Башчаревића за посебан допринос у обнови и изградњи путева ка манастирима.
Захваљујући на вредном признању Зоран Стојисављевић је рекао да сви путеви воде на Косово.
-Као православни Србин немам те речи којима бих описао срећу и задовољство због признања које су ми СПЦ, патријарх Иринеј и владика Теодосије доделили. Нисам ја урадио много. Урадио сам онолико колико сам могао и колико сам требао. Када би сви урадили оно што можемо, за цркву, за народ, за ово друштво и државу било би нам другачије, рекао је Стојисављевић.
Резањем славског колача Дан школе прославила је и ОШ ”Краљ Милутин” из Грачанице. За ту прилику ученици су приредили пригодан културно-уметнички програм у манастирској порти. М.Ч. 

Подели на: