Да живе од свог рада

ИОМ доделио грантове корисницима у општини Грачаница.

 

У оквиру Пројекта за повратак и реинтеграцију (ПРК 5) представници Међународне организације за миграције (ИОМ) корисницима поменутог програма доделили грантове у виду пољопривредних машина.
Преставници ИОМ-а су Небојши Николићу из Лапљег Села доделили мотокултиватор са фрезом, а Милошу Рашићу из Добротина мешаону капацитета 500 килограма.
-Обзиром да живим на селу, бавим се пољопривредом. Ово ће много значити мени и мојој породици за додатне приходе. Земљорадњом се већ одавно бавимо, сада желимо да се бавимо воћарством, тако да ћемо пронаћи намену за ову нову машину, рекао је Небојша.
Примопредаји пољопривредних машина присуствовао је заменик председника општине Грачаница Саша Данић који се у име корисника и локалне самоуправе захвалио донаторима на подршци и обезбеђеним средствима.
-Ове продице су предходно прошле процес стамбеног збрињавања, а сада су им створени услови за привређивање и тако могу да брину о себи. Имамо добру сарадњу са ИОМ-ом и надам се да ћемо сличне пројекте реализовати убудуће, казао је Данић.
Пројекат за повратак и реинтеграцију финансиран је од стране ЕУ и Министарства за заједнице и повратак, а спроводи се преко Међународне организације за миграције (ИОМ) и у сарадњи са 11 општина, међу којима је и Општина Грачаница. Пројекат је почео новембра 2017. године а завршава се маја 2021. године.
Грант у виду пољопривредних машина или алата добиће још две породице на територији ове локалне самоуправе.

М.Ч.

Подели на: