Најновије вести

Гана повукла признање Косова

Министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић рекао је да је Гана повукла признање Косова. Гана је 16. земља која је повукла признање Косова.

 

Ивица Дачић је рекао, у понедељак 11. новембра, да је у току викенда стигла нота из Министарства спољних послова те земље, у којој се наводи да Гана повлачи признање Косова.

“То је до сада највећа земља која је то учинила, има 30 милиона становника, три пута је већа од Србије. Гана је била и традиционални пријатељ Југославије”, рекао је Дачић и поново најавио да ће до краја године бити још повлачења признања.

“Гана је озбиљна земља и нота коју су они написали је боља него да смо је ми написали. Већ у другој реченици стоји да је Гана донела одлуку да повуче признање Косова, да сматра да је одлука претходне владе Гане о признању Косова као независне државе погрешна и да је представљала кршење Хелсиншке повеље и Резолуције 1244, као и да ће они поштовати резултате дијалога”, навео је Дачић.

До сада су признање Косова учиниле : Лесото, Папуа Нова Гвнеја, Бурунди, Унија Комора, Гвинеја Бисао, Сао Томе и Принципе, Мадагаскар, Либерија, Гренада, Палау, Комонвелт Доминика, Соломонска Острва, Централноафричка република, Того и Гана.

Подели на: