Дачић на инаугурацији председника Панаме

На церемонији инаугурације новог председника Панаме Лаурентина Кортиса Коена, који је победио на изборима одржаним у мају 2019. године, Србију представља министар спољних послова Ивица Дачић.

 

Потпредседница и панамска шефица диплматије Панаме Изабел де Сент Мало де Алварадо, у разговору са Дачићем високо је оценила присуство делегације Србије на свечаности инаугурације новог председника Панаме, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Истакла је да је то још једна потврда ангажованости Србије у грађењу пријатељских веза са Панамом са којом постоји традиција добре сарадње још из периода некадашње Југославије.

Током свечаног пријема, организованог у оквиру свечаности испраћаја претходног председника Хуана Карлоса Вареле, Дачић је имао прилике да у неформалним сусретима непосредно разговора са бројим високим званицама из целог света, истиче се у саопштењу.

Mеђу њима су били краљ Шпаније Фелипе Други, потпредседник Ел Салвадора Феликс Уљоа, секретар за трговину Сjедињених Америчких Држава Вилбур Рос, министар пољопривреде Кине Хан Чангфу, министри спољних послова Шпаније, Чилеа, Перуа, Боливије, као и са другим високим званицама из политичког, привредног и културног живота Панаме и региона.

Церемонија примопредаје власти између претходног председника Хуана Карлоса Вареле и наступајућег Лаурентина Кортиса Коена биће завршена полагањем свечане заклетве наредног председника.

Подели на: