Најновије вести

Дачић: Поновна забрана уласка Божовићу скандал над скандалима

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да данашња поновна забрана уласка у Црну Гору Владимиру Божовићу, доскорашњем амбасадору Србије у тој земљи, представља скандал над скандалима и показује да Црна Гора не жели нормализацију односа са Србијом.

 

 

У изјавио за Т а н ј у г, Ивица Дачић је рекао да је Божовић кренуо да посети родитеље који живе у Црној Гори, после одлуке Управног суда и Министартсва унутрашњих послова, којим је поништено претходно решење, и уверавања да нема више препрека за његов улазак у Црну Гору.

“О томе сам лично разговарао са премијером и министром спољних послова Дританом Абазовићем, као што је председник Александар Вучић инсистирао на томе у разговору са црногорским председником Јаковом Милатовићем. Црногорски органи данашњом новом забраном показују да не поштују одлуке њихових органа, као и да им није стало до нормализације односа са Србијом”, поручио је Дачић.

Додао је да је, с друге стране, Србија, на предлог председника Вучића укинула све забране уласка у Србију за грађане Црне Горе. “После такве одлуке црногорских органа, не видим разлог да нам се уопште обраћају ако дође до одговарајућих одлука Србије. Тразимо хитно објашњење те одлуке и поштовање одлука њихових правосудних и полицијских органа. Тиме ће се показати да ли Црна Гора заиста жели нормализацију односа или не”, истакао је Дачић.

Бивши амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић враћен је данас са граничног прелаза Ранче и није му дозвољен улазак у Црну Гору, иако му је црногорски МУП раније ове недеље укинуо забрану уласка.

Божовић је у телефонској изјави за Портал РТЦГ рекао да је шокиран одлуком државних органа Црне Горе и оценио да је тај поступак “прворазредни скандал”.

Раније је МУП Црне Горе саопштио да је поништило одлуку граничне полиције од 30. септембра прошле године којом је забрањен улазак у ту државу тадашњем амбасадору Србије Владимиру Божовићу.

Подели на: