Најновије вести

Дачић: Разговори са високим америчким званичницима о ситуацији на КиМ

Министар иностраних послова Ивица Дачић изјавио је у Вашингтону, где ће присуствовати “Молитвеном доручку”, да је тај догађај добра прилика да се организује низ других билатералних сусрета.

 

 

Ивица Дачић сматра да би било добро да српска делегација разговара са људима из Конгреса и Стејт департмента, чији су представници недавно и били у Београду, о ономе што се, како је рекао, дешава на Косову и Метохији.

“Договорили смо се да се прво сретнемо (виши политички саветник државног секретара САД) Дерек Шоле и ја, а онда и са (специјалним изаслаником Стејт департмента за Западни Балкан) Габријелом Ескобаром, као и са представицима српског Кокуса чији се поједини представници налазе у Конгресу”, рекао је Дачић и додао да неке од њих познаје и од раније.

“Мислим да је важно са њима разговарати и упознати их са ситуацијом у региону, јер се њихове политичке оцене базирају на неким предрасудама које се заснивају на лажним чињеницама које су биле у јавности још пре десетак, двадесет или тридесет година”, додао је шеф српске дипломатије.

Дачић је рекао и да ће имати састанке и са јеврејским организацијама које су битне на међународној сцени, као и са страначким институтима везаних и за Демократску и за Републиканску странку у САД, а најавио је и пријем у амбасади Србије у САД.

Подели на: