Најновије вести

Дачић са Боцан-Харченком о односима Србије и Русије

Министар спољних послова Ивица Дачић примио је у куртоазну посету амбасадора Руске Федерације у Београду Александра Боцан-Харченка, поводом његовог ступања на дужност, саопштило је Министарство спољних послова.

 

Ивица Дачић је пожелео амбасадору добродошлицу и успешан дипломатски мандат у Београду и изразио задовољство што ће он, као врсни позавалац нашег региона, представљати Руску Федерацију у Србији.

Размотрене су теме од посебног значаја, као што су економски односи, питање Косова и Метохије, сарадња у међународним организацијама, као и друге области од заједничког интереса.

У срдачном разговору, реафирмисан је обострани интерес за свестраним унапређењем билатералних односа две земље.

Ти односи су, како се наводи, изузетно добри и развијени и веома се динамично развијају.

Ивица Дачић се састао и са изванредном и опуномоћеном амбасадорком Кине Чен Бо са сарадницима.

Размотрене су бројне теме из области билатералне и мултилатералне сарадње, укључујући и међусобну подршку у међународним форумима у решавању питања од заједничког интереса.

Оцењено је да су односи две земље одлични, богати и садржајни и да се развијају у добром правцу, нарочито у области економске сарадње.

Потврђена је принципијелна подршка Кине територијалном интегритету и суверенитету Србије и најављен њен наставак у међународним односима.

Заједнички је констатовано да постоји простор за додатно унапређење и интензивнију комуникацију и размену информација, као и за побољшање координације у међународним организацијама и договорене су заједничке активности у том циљу.

Подели на: