уторак, 21. фебруара 2023. | 01:37
Најновије вести

Дачић са Палмером: Односи са САД значајно унапређени

Председник Скупштине Ивица Дачић разговарао је са специјалним представником Стејт департмента за Западни Балкан Метјуом Палмером, који је подвукао да САД желе да се пронађу компромисно решење за косовско питање и да не намеравају да врши притисак на стране у дијалогу.

 

На састанку Ивице Дачића и Метјуа Палмера, разговарано је и о састанцима које је амерички званичник имао током боравка у Приштини и истакнуто да САД пружа пуну подршку специјалном представнику ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославу Лајчаку и његовим активностима, саопштено је из Кабинета председника Скупштине.

Дачић је рекао да су односи САД и Србије значајно унапређени претходних година и да треба наставити активности на њиховом даљем развоју.

“Као председник Народне скупштине настојаћу да јачам везе са Сенатом и Конгресом САД”, рекао је Дачић и подвукао важност интензивирања политичког дијалога и реализацију посета на високом нивоу.

На интересовање Метјуа Палмера, разговарано је и о приоритетима рада Народне скупштине, а Дачић је истакао снажну решеност да током свог мандата ради на оснаживању улоге Народне скупштине и унапређењу њеног рада.

Информисао је саговорника о процесу уставних реформи који је у току. Такође, обавестио га је и о активностима у оквиру друге фазе међустраначког дијалога и састанцима које је имао са представницима Европског парламента, наводи се у саопштењу.

Метју Палмер борави у вишедневној посети Србији, а јуче се састао са председником Србије Александром Вучићем.

Подели на: