Најновије вести

Дачић са шефовима дипломатија на ГС УН

Министар спољних послова Ивица Дачић, на маргинама 74. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, састао се са министром спољних послова Вишенационалне Државе Боливије Дијегом Пари Родригесом и министром иностраних послова Малте Кармелом Абелом, саопштило је министарство спољних послова.

 

Ивица Дачић је са Дијегом Пари Родригесом потписао Споразум о успостављању механизма политичких консултација.

У пријатељском и срдачном разговору два министра су се сложили да раде на унапређењу билатералне сарадње и наставе са пружањем међусобне подршке на међународном плану.

Као област од посебног интереса за сарадњу издвојено је образовање.

У размени мишљења о међународним односима утврђен је висок ниво усаглашености ставова о најважнијим питањима које тренутно окупирају међународну заједницу.

Министар спољних послова Боливије потврдио је принципијелну подршку своје земље Србији у вези са питањем Косова и Метохије.

Шеф српске дипломатије је позвао боливијског колегу да у најскорије време посети Србију.

Споразум о сарадњи дипломатских академија Србије и Малте

Ивица Дачић и Кармел Абел потписали су Споразум о сарадњи између дипломатских академија две државе.

У разговору који је уследио министри су се сагласили да ће потписани Споразум дати додатни подстрек сарадњи између два министарства спољних послова, а самим тим и две државе.

У пријатељском разговору министар Дачић је истакао улогу и допринос који српски држављани – држављани са привременом боравком и радом на Малти дају малтешком друштву и привреди.

Министар иностраних послова Малте је истакао важност интензивирања размена посета на високом и највишем нивоу у циљу што бољег међусобног разумевања и унапређења билатералне сарадње у свим областима од заједничког интереса.

Подели на: