Најновије вести

Дачић: Затроване коверте још једна класична лаж Приштине

Прича о затрованим ковертама једна је у низу “класичних лажи” Приштине, док је истина само једна – албанска застава коју у свом кабинету држи Аљбин Курти, каже министар спољних послова Ивица Дачић.

 

На питање да је у случају наводно затрованих коверти изостала реакција међународне заједнице, Дачић је рекао да “врана врани очи не вади”.

Подсетио на још неке лажи Приштине, попут оне да су 1999. говорили да је Србија заточила 100.000 људи на стадиону у Приштини и ухапсила албанску децу како би им узела крв и дала нашим војницима и полицајцима.

“Милион лажи, цела та творевина је заснована на лажи, а истина је само једна, она стоји иза Куртија, а то је албанска застава. То је великоалбанска политика”, рекао је Дачић за ТВ Прва, поводом фотографије на којој су британски амбасадор Николас Абот и Аљбин курти, у просторијама Самоопредељења, а иза њих застава Албаније.

Дачић је рекао да је седети испред албанске заставе, заједно са Куртијем, који претендује да буде косовски премијер, “класичан акт подржавања Велике Албаније”.

“Размишљам следећи пут кад дође амбасадор Велике Британије да ставимо заставу Републике Српске”, рекао је Дачић.

Дачић је рекао да је за њега значајније то што амерички амбасадор није желео да се фотографише испред заставе Албаније у кабинету Куртија.

Златно доба за Приштину је прошло, каже Дачић, а на опаску кандидата за косовског премијера Аљбина Куртија да је Заједница српских општина “мртво слово на папиру” одговара да је “такозвана независност Косова мртво слово на папиру”.

На питање да ли је долазак руског премијера Дмитрија Медведева у Србију одговор на америчко наметање у дијалогу Београда и Приштине, Дачић за ТВ Прва каже да није, и да је та посета давно договорена.

“Она је резултат тога да Србија и Русија много пажње посвећују важним датумима из наше историје, као што је ослобођење Београда. Ове године је мини јубилеј, 75 година од ослобођења Београда. Тим поводом је ова посета. Она је само континуитет наше стратешке сарадње”, рекао је Дачић.

Подели на: