Најновије вести

Дака: ЦИК почиње са поновним бројањем гласова са 1.472 бирачка места

Председница косовске Централне изборне комисије Ваљдете Дака саопштила је да Врховном суду до 15 часова није пристигла ниједна жалба на одлуку за поновно пребројавање гласова из 1.472 кутије, те да стога тај процес може да почне.

 

Ваљдете Дака је рекла да је ова одлука коначна, јер није било тужби.

“Ми смо дужни да поново пребројимо ове кутије. Тражила сам од секретаријата да нас обавести о поновном бројању и како је то планирано”, рекла је Дака приштинским медијима.

Са друге стране, секретаријат ЦИК-а је саопштио да ће поновно бројање почети чим се истекну законски рокови у надлежним институцијама.

“Не верујем да тај рок може трајати дуже него данас, за сада нема жалби на ову одлуку. Видели смо у извештају о томе колико ће места бити пребројано, секретаријат ће повећати свој капацитет не утичући на квалитет и процес праћења, односно на транспарентност. Обављамо све припреме, чекамо налог ЦИК-а, још једном кажемо да смо за разлику од претходног времена, сада у већем броју”, навели су из секретаријата ЦИК-а.

Представник покрета “Самоопредељење” у ЦИК-у Аднан Рустеми изјавио је раније данас да су из те странке поднели жалбу Врховном суду након одлуке Панела за жалбе да одбаци гласове пристигле поштом из централне Србије и да се поново преброје гласачки листићи са више од 1.400 бирачких места.

Подели на: