уторак, 06. децембра 2022. | 08:55
Најновије вести

Далибор Јевтић: Јесмо у влади, али нисмо у коалицији

Министар за повратак и заједнице у новом саставу косовске владе Далибор Јевтић објаснио је да му је тај мандат поверен захваљујући гласовима које је Српска листа освојила. Истиче да нису у владајућој коалицији.

 

Далибор Јевтић је рекао да су грађани који су гласали на последњим изборима дали мандат представницима Српске листе да у складу с важећим законима на Косову и Метохији добију загарантована места у скупштини и влади.

Појашњава да нису у владајућој коалицији и да су то гласањем у скупштини и показали.

“Оно што нам по законима припада доделили су нам грађани и нико други”, поручио је Јевтић.

Навео је да ће као политички представници Срба наставити да раде у интересу оних који су гласали за Српску листу, али и борити се да учине све како би се живот Срба, али и других грађана побољшао.

Рекао је да је данашња седница владе била протоколарна и да није није било могућности за дискусију.

“Да јесте, ја бих се јавио и рекао наш став и позицију, да ћемо ми у капацитету који имамо бити ту да радимо на ономе што јесте побољшање услова живота, на имплементацији закона који нису имплементирани, а који се тичу права невећинских заједница, да ће се увек код нас чути искрени ставови и позиција око свих питања”, рекао је Јевтић.

Указао је и да ће сигурно бити ствари против којих ће гласати, али да ће подржати оне иницијативе и предлоге који се тичу општег добра и побољшања целокупне ситуације.

“Спремни смо и за разговор са већинским представницима који чине владу и са председником владе јер мислимо да су разговор и дијалог најбољи начин да се реше проблеми”, рекао је Јевтић.

Да је имао прилику да се обрати на седници владе, рекао би и да новоформирана влада треба да начини први корак ка ономе што је омогућавање наставка дијалога и да се учини све да би се споразум о авиолинији и железничкој линији Београд–Приштина у потпуности реализовао.

“Предуслов за то је укидање таксе од 100 одсто на робу из централне Србије”, рекао је Јевтић.

Подели на: