понедељак, 16. маја 2022. | 17:33
Најновије вести

Дан отворених врата Канцеларије за Косово и Метохију

Помоћник директора Канцеларије за КиМ др Зоран Бојовић, у оквиру „Дана отворених врата Канцеларије за КиМ“, састао се данас са привредницима и пољопривредницима из Косовског Поморавља у Дому културе у Ранилугу. Циљ састанка био је јачање привредних активности и пољопривреде на Косову и Метохији.

 

У уводном делу излагања др Зоран Бојовић је рекао да ће држава Србија у наредном периоду уложити значајна финансијска средства у привреду и пољопривреду на Косову и Метохији.

„Ускоро ће почети градња фабрике за производњу чипса у Косовској Витини, а вредност пројекта је близу пет милиона евра. Фабрика ће запошљавати стотинак радника. Уједно, откупљиваће сав произведени кромпир у овом крају, као и из других делова Косова и Метохије“, рекао је др Бојовић.

Државни секретар у Министарству привреде Бранимир Стојановић изнео је идеје и предлоге које ово министарство разматра за развој пољопривреде.

„У плану је да пољопривредницима у свим већим српским срединама на КиМ обезбедимо хладњаче за складиштење пољопривредних производа, као и њихов пласман у централној Србији. На овај начин пољопривредници неће моћи да буду уцењивани од стране накупаца“, казао је Стојановић.

Привредници и пољопривредници су изнели бројне проблеме са којима се суочавају, почев од пласмана својих производа у централној Србији, па до добијања подстицајних средстава за покретање производње.

Осим представника Канцеларије за КиМ, Министарства привреде и пољопривреде РС „Дану отворених врата Канцеларије за КиМ“ присуствовали су и представници привредних и финансијских субјеката у централној Србији, као и председници привремених органа општина у Косовском Поморављу.

Подели на: