Најновије вести

Данас опроштај од страдалих у масовним пуцњавама

Данас је други дан жалости у Србији због трагедије у Основној школи “Владислав Рибникар” у Београду и масовног убиства у селима у околини Смедерева и Младеновца. На београдским гробљима биће сахрањена четири ученика и радник обезбеђења школе на Врачару, као и петорица момака који су страдали у пуцњави у Малом Орашју.

 

 

Грађани широм Србије и региона одају почаст страдалима у две масовне пуцњаве – у основној школи “Владислав Рибникар”- у Београду и селима у околини Смедерева и Младеновца.

Заставе Србије на институцијама спуштене су на пола копља, а све активности почињу одавањем поште настрадалима минутом ћутања.

У тишини се на местима злочина, али и на трговима и другим јавним местима, пале свеће, полаже се цвеће и остављају разни предмети, уз жељу да се трагедије више нигде и никада не понове.

У школи “Владислав Рибникар” отворена је Књига жалости у коју грађани могу да се упишу данас и сутра од 10 до 15 часова.

Саучешће породицама настрадалих изразили су бројни званичници из региона и света.

Тродневна жалост проглашена је и у српским срединама на Косову и Метохији. Ученици, радници образовних институција као и грађани испред основних и средњих школа у Северној Митровици, Звечану, Лепосавићу, Лапљем Селу, Зубином Потоку, Штрпцу, Шилову, паљењем свећа и полагањем цвећа одали пошту трагично настрадалим ђацима и раднику обезбеђења у Основној школи “Владислав Рибникар” на Врачару.

Петак је био дан жалости и у Републици Српској и Федерацији Босне и Херцеговине, док је Влада Црне Горе одлучила да за дан жалости прогласи недељу 7. мај.

Данас ће на београдским гробљима бити сахрањена четири ученика и радник обезбеђења који су страдали у пуцњави на Врачару.

У Малом Орашју, данас ће бити сахрањена петорице момака који су страдали у пуцњави у околини Младеновца, а још три сахране заказане су за недељу.

Подели на: