уторак, 17. маја 2022. | 16:04
Најновије вести

Деца са КиМ кренула јутрос ка Републици Српској

У организацији Одбора за помоћ Косову и Метохији, а у оквиру пројекта “Спојимо децу Косва и Метохије и Републике Српске”, јутрос у 5 часова из Косовске Митровице за Републику Српску кренуло је 1.030 најбољих ученика, наставника са читавог Космета и један аутобус деце и младих ометених у развоју са родитељима из Удружења родитеља “Подржи ме” из Косовске Митровице.

 

Први аутобуси су већ у 6 часова прошли административни прелаз Јарње.
Велики конвој од 20 аутобуса, уз организовану полициску пратњу МУП-а Србије, упутио се преко Рашке, Краљева, Чачка, Ужица преко граничног прелаза Котромам и Вардиште до Вишеграда.

Свечани дочек биће у 12 часова у Андрићграду у Вишеграду испред храма посвећеног Кнезу Лазару где ће их дочекати председник Одбора Милорад Арлов, начелници Вишеграда и Хан Пијеска општина покровитеља дочека, амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић, помоћник директора канцеларије за КиМ Дамјан Јовић, представници министарства просвете РС и делегације градова домаћина.

Након свечаног дочека и културно уметничког програма око 13,30 планиран је полазак у 19 градова Републике Српске.

До 22 часа планирано је са стигну код својих домаћина од Требиња до Новог Града. У свакој општини биће приређен посебан дочек и топла рука доброшлице њихових вршњака, око 900 породица, руководства локалних заједница и основних школа из Републике Српске.

Подели на: